Cea mai bună mâncare de pui, o prepar foarte des – File de pui cu cartofi, cașcaval și smântână

Piept de pui Surpriză cu cartofi, cașcaval și smântână – Cel mai bun din lume, îl prepar frecvent, nu doar la ocazii – Pentru a pregăti și voi această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente:

  • 1 kg file de pui
  • 5 cartofi medii / mari
  • 3 roșii
  • 2-3 căței de usturoi
  • 2 linguri ulei de floarea-soarelui
  • 1 legătură verdețuri
  • 200 ml lapte
  • 2 cepe
  • 2 ouă
  • 200 grame cașcaval
  • 3 linguri de smântână
  • sare, piper negru măcinat
  • alte condimente, funcție de preferințe

Cum se prepară?

Taiați puiul în felii medii. Turnați laptele peste carne și lăsați la frigider timp de 60 de minute.

În timp ce carnea se află în frigider, realizați câteva forme medii și rotunde din folie de aluminiu, pliate din mai multe straturi.

Se tapetează formele cu ulei de floarea-soarelui și se pun în tava în care coaceți.

Tăiați cartofii în felii subțiri și puneți-i pe fundul formelor.

Așezați deasupra câte o ceapă tăiată subțire, iar apoi carnea de pui.

Bateți ouăle cu smântâna și turnați amestecul deasupra puiului, așezat deja în forme.

Decorați cu roșii tăiate subțiri – Pentru un pus de savoare, adăugați usturoiul mărunțit și cașcavalul dat prin răzătoare.

Preîncălziți cuptorul la 180 grade Celsius. Puneți tava de copt în cuptorul preîncălzit, aproximativ 40 de minute.

Înainte de servire, ornați cu verdeață tocată.

Savurați cu drag – Poftă bună!