Gogoși umplute cu cremă de vanilie, căpșuni și frișcă – Gogoși delicioase și aromate
Ingrediente necesare:
- 500 g făină
- 3 gălbenușuri
- 250 ml lapte
- 30 g drojdie proaspătă
- 2 linguri zahăr
- 2 linguri esență de rom
- 2 linguri ulei
- Un praf de sare
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 1 plic budincă de vanilie
- 500 ml lapte
- Zahăr tos după gust
- 250 ml frișcă lichidă
- Căpșuni sau alte fructe
Mod de preparare:
Pentru aluat, amestecăm laptele cu un pic de zahăr și cu drojdia. Lăsăm deoparte timp de 15 minute.
Punem toate celelalte ingrediente într-un bol, adăugăm și amestecul de lapte și drojdie și frământăm un aluat omogen și neted.
Acoperim bolul cu un prosop curat de bucătărie și lăsăm la loc cald, la dospit, timp de 1 oră.
După 1 oră, întindem aluatul pe suprafața de lucru presărată cu făină. Decupăm rondele cu un pahar și le lăsăm deoparte timp de 15 minute.
Ulterior, prăjim gogoșile în ulei încins.
Pentru cremă, amestecăm praful de budincă cu zahărul și cu laptele, într-o cratiță. Punem cratița pe foc și fierbem până budinca se îngroașă.
Transferăm budinca într-un poș și lăsăm să se răcorească un pic. Tăiem gogoșile în două și punem crema.
Peste cremă punem felii de fructe peste care punem frișca bătută spumă tare. La final, pudrăm cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!