Gogoși cremoase și delicioase, gata imediat – Gogoși umplute cu cremă de vanilie
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 1 plic drojdie uscată
- 1 cană lapte cald
- 4 căni făină
- 3 linguri zahăr
- 3 linguri unt
- 2 gălbenușuri
- Un praf de sare
- Ulei pentru prăjit
- Zahăr pudră pentru decor
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 2 căni lapte
- 3 linguri amidon de porumb
- 4 gălbenușuri
- Jumătate cană zahăr
- 1 linguriță esență de vanilie
Pentru a măsura ingredientele am folosit o cană de 250 ml.
Mod de preparare:
Pentru aluat, amestecăm laptele cald cu zahărul. Adăugăm drojdia, amestecăm și lăsăm deoparte timp de câteva minute. Punem toate ingredientele uscate într-un bol, adăugăm și gălbenușurile, untul și laptele cu drojdie și frământăm un aluat omogen și neted.
Acoperim bolul cu un prosop curat și lăsăm aluatul la dospit timp de 20 de minute.
Transferăm aluatul pe suprafața de lucru presărată cu un pic de făină și-l întindem subțire, cu mâinile. Decupăm rondelele cu un pahar și le lăsăm la dospit timp de 1 oră.
Încingem o cantitate generoasă de ulei în care prăjim gogoșile până se rumenesc frumos pe ambele părți. După prăjire le scoatem pe prosoape de hârtie pentru a elimina uleiul în exces.
Pentru cremă, amestecăm laptele cu amidonul, gălbenușurile și zahărul.
Fierbem până obținem o consistență cremoasă iar la final încorporăm și vanilia.
Lăsăm crema să se răcească.
Tăiem gogoșile pe jumătate și umplem cu cremă. Decorăm cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!