Gustare race, mai bună decât orice cârnați – Piept de porc marinat în suc propriu

Și mai gustos și mai sănătos! Rețetă și simplă și delicioasă pentru iubitorii de slănină – va deveni una din favoritele dvs., deoarece este ușor de pregătit, iar gustul este unic…

Se păstrează la congelator și se poate servi și dimineața, la micul dejun. Cu pâine de casă, este o adevărată nebunie culinară…

Ingrediente:

  • 900 grame de piept de porc (slănină cu strat de carne)
  • 2 linguri de sare
  • 1/2 de linguriță de coriandru semințe
  • 10 bucăți de piper negru boabe
  • 1 frunză de dafin
  • 2-3 căței de dusturoi
  • ardei roșu iute, dacă doriți și cât doriți

Cum se prepară?

Coriandrul și piperul negru le pisați ușor. Tot aici, adăugați sare, usturoiul tocat și amestecați bine. Vom face câteva găuri mici, cu o scobitoare, în bucata de piept de porc. Vom condimenta carnea cu acest amestec ușor picant.

Deasupra, puneți frunza de dafin, împărțită în mai multe părți. Înveliți slănina strâns în folie alimentară, în mai multe straturi.

Puneți-o în frigider timp de 3-4 ore.

Ulterior, se pune pieptul de porc (cu tot cu folia alimentară) într-o pungă alimentară, pentru congelare, scoțând aerul din pungă. Închideți bine și pune-ți punga cu pieptul de porc într-o cratiță.

Prindem marginile pungii împreună cu marginea cratiței cu un clește și turnăm apă până când bucată de carne este acoperită complet. Se pune la fiert și se gătește aprox. 90 minute. Opriți focul și lăsați în apă până când se răcește complet.

Scoateți slănina din pungă și desfaceți folia alimentară. Tăiați bucata de slănină în jumătate și uscați-o cu un prosop de hârtie.

Se înfășoară fiecare jumătate strâns în folie de aluminiu și se pune într-o pungă pentru congelare.

Nu uitați să scoateți aerul din pungă înainte de a o pune la congelator.

O puteți încerca chiar și după 2 ore.

Se servește ca o gustare rece – cu o felie de pâine de casă sau cartofi…

Poftă bună!