
Ingrediente
Pentru foi:
- 250 g nuci macinate
- 280 g zahar tos
- 4 linguri faina
- 9-10 albusuri
Pentru cremă:
- 3 linguri lapte
- 9-10 gălbenușuri
- 2 pliculețe de zahăr vanilat
- 230 g unt
- 280 g zahar tos sau pudră
- o ciocolată de menaj
Cum se prepară?
- Bate spuma albusurile.
- Dupa ce se formeaza spuma, incorporeaza zaharul tos. Continua sa mixezi.
- Cand zaharul s-a topit complet, pune nuca macinata. Omogenizeaza.
- Adauga faina si amesteca iar foarte bine.
- Imparte compozitia in 4 sau chiar in 6-8. Transforma fiecare bucata intr-o foaie si coace-o pe dosul tavii (10-15 minute pentru fiecare). Mai intai, bineinteles, e nevoie sa ungi dosul tavii cu margarina sau unt.
- Freaca galbenusurile cu zaharul vanilinat si cel tos.
- Pune 3-4 linguri de lapte si muta vasul la bain-marie. Amesteca pana cand zaharul e topit complet, dupa care lasa compozitia sa se raceasca.
- Freaca spuma untul si incorporeaza-l in compozitia cu galbenusuri. Omogenizeaza.
- Pune o foaie de aluat pe un platou, intinde uniform crema pe ea, acopera cu a doua foaie de aluat, iar crema, iar aluat si tot asa pana la final.
- Acopera ultima foaie de aluat cu crema, apoi cu ciocolata data pe razatoare.
Poftă bună!