Paste cu carne tocată și cașcaval, la cuptor – Ușor, rapid și gustos, foarte gustos!
Ingrediente necesare:
- 2 cepe roșii
- Ulei
- 1 kg carne tocată
- 50 ml pastă de tomate
- 2 cuburi legume Maggi
- 400 ml apă
- 200 ml vin roșu
- 4 căței usturoi
- 1 lingură boia de ardei dulce
- Jumătate linguriță chilii măcinat
- 3 linguri zahăr tos
- Sare și piper
- 3 linguri oregano uscat
- 1 linguriță cimbru uscat
- 1 lingură amidon alimentar
- 1 kg paste
- 300 g cașcaval ras
- 125 ml smântână de gătit
Mod de preparare:
Curățăm și tocăm mărunt ceapa. O călim în ulei până devine moale, după care adăugăm și carnea. Amestecăm și călim totul împreună până carnea își schimbă culoarea. Adăugăm boiaua și pasta de tomate.
Amestecăm apa cu cuburile Maggi și turnăm peste carne. Adăugăm și vinul, usturoiul pisat, zahărul, sarea și celelalte condimente. Amestecăm și acoperim cu un capac. Gătim până carnea este gata.
Fierbem pastele în apă cu sare. Scurgem de apă, punem un pic de ulei peste paste și amestecăm.
Amestecăm amidonul cu 100 ml de apă, după care turnăm peste carne. Amestecăm bine, gustăm și potrivim de sare și piper.
Punem și pastele peste sosul cu carne, amestecăm bine și lăsăm deoparte timp de 15 minute.
Transferăm amestecul într-o tavă, turnăm smântâna și presărăm cașcavalul ras și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 160 de grade Celsius, timp de 45 de minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!