Rețetă ușoară și aromată, în imagini – Prăjitură cu blat fraged, jeleu de portocale și frișcă
Ingrediente necesare pentru blat:
- 4 ouă
- 8 linguri apă fierbinte
- 200 g zahăr
- 200 g făină
Ingrediente necesare pentru jeleu:
- 1 L zeamă de portocale sau suc Fanta de portocale
- 6 linguri zahăr tos
- 3 plicuri budincă de vanilie
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 750 ml lapte
- 6 linguri făină
- 2 linguri amidon de porumb
- 200 g zahăr tos
- 125 g unt
- 400 ml frișcă lichidă
Mod de preparare:
Pentru blat, mixăm spumă gălbenușurile împreună cu zahărul, după care încorporăm și apa. Într-un alt bol, mixăm albușurile spumă tare după care încorporăm spuma în compoziția cu gălbenușuri.
Amestecăm ușor, cu o spatulă, încorporând și făina. Transferăm compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și coacem blatul timp de 20 de minute.
Pentru jeleu, amestecăm 800 ml de suc de portocale cu zahărul. Separat, amestecăm 200 ml de suc cu amidonul și turnăm în amestecul cu zahăr.
Fierbem până se îngroașă, după care turnăm jeleul cald peste blat. Lăsăm să se răcească.
Pentru cremă, punem într-un bol 150 ml de lapte, zahărul, făina și amidonul. Amestecăm foarte bine. Punem laptele rămas la fiert.
Când dă în clocot, adăugăm compoziția cu făină și amidon și fierbem până se îngroașă. Lăsăm crema să se răcească, după care încorporăm în ea, lingură cu lingură, untul mixat spumă.
Transferăm crema peste stratul de jeleu și decorăm cu frișcă bătută spumă tare.
Dăm prăjitura la frigider pentru câteva ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!