Prăjitură rapidă, fragedă și aromată – Prăjitură cu cacao, brânză dulce, piersici din compot și aluat răzuit
Ingrediente necesare pentru blat:
- 400 g făină
- 250 g unt
- 100 g zahăr pudră
- 1 plic praf de copt
- 30 g pudră de cacao
- 1 gălbenuș
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 1 kg brânză de vaci, moale
- 250 g zahăr pudră
- 2 linguri amidon alimentar
- 5 gălbenușuri
- 6 albușuri
- 700 ml compot piersici
Mod de preparare:
Într-un bol, amestecăm toate ingredientele necesare pentru blat, până obținem un aluat omogen.
Formăm o bilă, împărțim în două părți egale, învelim în folie alimentară și dăm la congelator pentru aproximativ 1 oră.
Pentru umplutură, mixăm brânza cu zahărul, gălbenușurile și amidonul, după care încorporăm cu grijă ( folosim o spatulă ) și albușurile bătute spumă tare.
Ungem cu unt și tapetăm cu făină o tavă.
Dăm pe răzătoare o bucată de aluat, direct în tavă.
Peste aluatul din tavă punem umplutura peste care punem și bucățile de piersici scurse bine.
Dăm pe răzătoare aluatul rămas, peste piersici.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și coacem prăjitura timp de 25-30 minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!