Prăjitură la metru – Ruladă fragedă, cremoasă și delicioasă – Rețetă pas cu pas, în imagini

Rețetă pas cu pas, în imagini – Prăjitură la metru – Ruladă fragedă, cremoasă și delicioasă

Ingrediente necesare pentru blat:

  • 4 ouă
  • 260 g zahăr pudră
  • 10 linguri ulei
  • 8 linguri apă caldă
  • 260 g făină
  • Jumătate plic praf de copt
  • Pudră de cacao după gust

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • 500 ml lapte
  • 150 g zahăr pudră
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 plic budincă de vanilie
  • 250 g unt
  • +
  • Glazură de ciocolată

Mod de preparare:

Pentru blat, mixăm gălbenușurile spumă împreună cu zahărul pudră. Treptat, încorporăm și uleiul și apa. Separat, mixăm albușurile spumă tare.

Cernem făina și o amestecăm cu praful de copt, după care adăugăm în spuma de gălbenușuri. Amestecăm și încorporăm cu grijă și spuma de albușuri.

Împărțim compoziția în două. Transferăm o parte din compoziția într-o tavă de chec unsă cu unt și tapetată cu făină.

În compoziția rămasă încorporăm pudra de cacao, după care transferăm într-o altă tavă de chec, unsă cu unt și tapetată cu făină.

Dăm tăvile la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și coacem timp de 30 de minute.

Lăsăm să se răcească, după care răsturnăm blaturile din tăvi.

Tăiem blaturile în felii subțiri.

Pentru cremă, pregătim o budincă din lapte, zahăr pudră și vanilat și pudra de budincă. Lăsăm budinca să se răcească după care încorporăm în ea untul mixat spumă.

Mixăm până obținem o cremă fină.

Umplem feliile de blat cu cremă, după cum se vede în imagini. Punem deoparte din cremă pentru a decora ulterior tortul ( și deasupra, și marginile ).

Dăm tortul la frigider pentru minim 1 oră, după care turnă glazura de ciocolată peste el. După ce glazura se întărește, porționăm prăjitura cu un cuțit trecut prin apă.

Savurați cu poftă! Poftă bună!