Prăjtură cu ness, frișcă și nucă

Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

Pentru blat:

  • 5 albusuri
  • 2 galbenusuri
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri nuca macinata
  • 1 varf cutit sare
  • 3 linguri faina
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Pentru crema de ness:

  • 3 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura ness
  • 200 ml lapte
  • 2 linguri faina
  • 100 g unt
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 plic zahar vanilat

si … pentru ornat, putem folosi nuci prajite.

Cum se prepara aceasta prajitura cu ness?

Blatul: bate albusurile spuma cu sarea si adaugam treptat zahar, mixand pana acesta se dizolva. Adaugam galbenusurile, treptat, faina, vanilia si nuca. Amestecam de sus in jos astfel incat acestea sa se amestece foarte bine.

Tapetam o tava de 20 x 25 cm cu hartie de copt pe care o umezi in prealabil, iar apoiintindem compozitia. Se pune la foc mic tip de 40 de minute.

Crema: amestecam galbenusurile intr-un vas impreuna cu ness, zahar si faina. Treptat, adaugam lapte si fierbem crema la foc mediu, amestecand pana obtinem o grema de consistenta groasa.

Racim crema folosind punand vasul intr-o oala cu apa rece. O adaugam in untul frecat cu zaharul vanilat. Taiem blatujl in doua si apoi ungem una dintre foi cu ness, apoi cu frisca batuta cu zaharul vanilat la pasul anterior.

Acoperim a doua foaie si repetam straturile de crema. Deasupra, adaugam nucile sau alunele, cu ce doriti sa o decorati si o lasam la frigider cateva ore.

Cam asta a fost, va doresc spor la gatit si pofta buna!