Rețetă gustoasă și deosebită, gata imediat – Macrou cu cașcaval la cuptor

Macrou la cuptor cu cașcaval – Are un gust deosebit și este gata imediat – Poate că fiecare dintre noi, la sfârșit de săptămână, dorește să-și răsfețe papilele gustative cu ceva special, deosebit…

S-ar putea ca această rețetă de macrou copt cu cașcaval să fie chiar ceea ce căutați, ceea ce vă doriți de mult… o plăcere culinară, o combinație clasică, cu cașcaval și muștar Dijon ce transformă radical macroul…

Ingrediente

  • 300-400 grame macrou
  • 1-2 lingurițe de muștar Dijon
  • 3 lingurițe de nuci (opțional)
  • 50 grame cașcaval clasic
  • sare, după gust
  • maioneză, după gust
  • condimente pentru pește, funcție de preferințe

Cum se prepară?

Dezghețați macroul și tăiați capul și aripioarele. Apoi tăiați-l de-a lungul burții, îndepărtați oasele și ștergeți-l cu un prosop de hârtie.

Adăugați pe partea interioară a macroului condimentele preferate pentru pește și ungeți cu muștar.

Adăugați și cașcavalul dat prin răzătoare și nucă (dacă doriți, nu este obligatoriu)…

Apropiați fileurile și legați-le cu un fir de ață apoi împachetați-le în folie de aluminiu…

Puneți-le în cuptor timp de 20-25 minute, la temperatura de 180 grade Celsius.

Scoateți peștele și îndepărtați folia de aluminiu, apoi ungeți suprafața peștelui cu maioneză… Puneți-l la cuptor încă 10 minute.

Puteți servi atât bucăți întregi, cât și bucăți mai mici, feliate, funcție de cum doriți…

Să îl savurați cu drag – Poftă bună!

În egală măsură, macroul este un pește accesibil și sănătos… Este bogat în fosfor, fluor, iod, calciu, magneziu, zinc, omega 3 și vitamina D.

Dacă vă deranjează gustul specific al macroului, puteți să-l tapetați cu muștar și suc de lămâie.

Nu uitați să le spuneți și prietenilor de această rețetă…