Rețetă simplă, rapidă și delicioasă – Chec de casă cu nuci mărunțite

Aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Pentru aluat:

250 g făină
100 g unt
125 g zahăr
200 g smântână
3 ouă
1 linguriţă praf de copt (cu vârf)
1 linguriţă bicarbonat de sodiu (fără vârf)
vanilie, un vârf de cuţit

Pentru stratul de nuci:

150 g nuci
100 g zahăr
50 g unt
1/2 linguriţă scorţişoară

Cum se prepară?

Într-o tigaie, prăjim nucile pe urmă le mărunțim.

Adăugăm 100 g zahăr şi jumătate de linguriţă de scorţişoară.

Amestecăm foarte bine.

Adăugăm 50 g unt rece şi amestecăm cu mâinile.

Amestecăm făina cu praful de copt.

La 125 g de zahăr, adăugăm un vârf de cuțit de vanilie.

Batem untul cu zahărul.

Adăugăm 3 ouă, unul câte unul.

Adăugăm treptat în aluat 200 grame smântână.

Punem în aluat o linguriţă fără vârf de bicarbonat de sodiu.

Adăugăm făina cu praful de copt.

Tapetăm o formă cu un pic de ulei şi o acoperim cu hârtie pentru copt.

Turnăm jumătate din cantitatea de aluat în formă, pe deasupra adăugăm jumătate din cantitatea de nuci.

Aluatul rămas îl repartizăm uniform şi adăugăm cantitatea rămasă de nuci.

Se coace în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180 grade, timp de 40 minute.

Poftă bună!