Ruladă din carne tocată – Aperitiv gustos și delicios, fel principal sau gustare

Ingrediente

  • 500 g carne tocată de porc
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei gras roşu
  • 1 ardei gras galben
  • 1 fir de praz
  • 50 g seminţe susan
  • 2 căţei usturoi, pisaţi
  • 1 foaie aluat foitaj
  • sare
  • piper
  • 1 gălbenuş
  • ulei
  • 2 felii pâine
  • 2 ouă

Mod de preparare

Dezgheţi aluatul. Tai prazul rondele subţiri şi căleşti, 2-3 minute, în puţin ulei împreună cu usturoiul pisat. Adaugi carnea tocată, laşi câteva minute pe foc şi dai deoparte să se răcească.

Pui şi feliile de pâine înmuiate în apă şi stoarse bine, ouăle, ardeii tocaţi, sare şi piper, după gust. Amesteci bine cu carnea tocată, ceapa şi usturoiul. Întinzi foaia de aluat, umpli cu compoziţia obţinută, rulezi şi aşezi într-o formă de chec, în care ai pus hârtie de copt.

Ungi cu gălbenuş, înţepi din loc în loc (ca să iasă aburul în timpul coacerii) şi presari seminţe de susan. Laşi la cuptor 30-40 de minute, până devine aurie.

Poftă bună!