Sunt mai gustoase decât orice burgeri – Rețetă simplă pentru chifteluțe de casă

Chiftele cu carne tocată și orez

Ingrediente necesare pentru chiftele:

  • 500 g carne tocată amestec
  • 200 g orez brut
  • 1 ceapă
  • 1 ou
  • sare, piper

Ingrediente necesare pentru sos:

  • 1 lingură smântână
  • 1 lingură făină
  • 1 lingură pastă de tomate
  • 1 frunză de dafin

Cum se prepară această rețetă?

1. Spălăm orezul pe urmă îl fierbem doar pe jumătate.Se amestecă cu carnea tocată, ceapa mărunțită, oulăle, sarea și piperul.

2. Amestecăm până la omogenizare.

3. Cu mâinele ude, formăm chifteluțele pe urmă le dăm prin făină.

4. Prăjim chiftelele într-o tigaie cu ulei încins până capătă o culoare aurie. Când sunt gata, le punem într-o tigaie adâncă.

5. Pentru sos, adăugăm făina și pasta de tomate.Dacă este nevoie, adăugăm un pic de apă.

6. Dizolvăm smântâna 150 ml de apă și o adăugăm în tigaie impreună cu frunza de dafin.Se gătește la foc mic 20 de minute.