Tartă simplă cu gem – O prăjitură ușoară și tare delicioasă

Pentru a pregăti și voi acest desert fin și simplu, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente:

  • 2 ouă
  • 200 ml unt
  • jumătate de linguriță vanilie
  • 200 grame gem de cășuni (sau gemul preferat…)
  • 500 grame făină
  • 250 grame zahăr
  • 1 pachețel praf de copt

Mod de preparare:

Pregătim blatul pentru tartă…

Adăugăm praful de copt în făină și topim untul într-o cratiță medie.

Într-un vas adânc, turnăm untul topit și amestecăm ouăle cu zahărul și vanilia.

Treptat, adăugăm făină în amestecul lichid și amestecăm bine.

Când este gata, împărțim blatul în 2 părți.

Prima parte o lăsăm la rece în frigider, pentru aproximativ 1 oră.

A doua parte o întindem uniform și o punem în forma în care coacem, tapetată ușor cu ulei.

Întindem gemul pe deasupra blatului fixat în formă, într-un strat de aproximativ 1 cm…

Scoatem din frigider prima parte a blatului și îl dăm prin răzătoare, prin cele mai mari găuri. Apoi, îl adăugăm uniform peste gem.

Punem la copt în cuptorul preîncălzit suficient, la temperatura de 200 grade Celsius, timp de 25 minute.

La final, decorați cu zahăr pudră și tăiați felii, sub formă de romburi…

Să o savurați cu drag – Poftă bună!