Cheesecake Nutella
INGREDIENTE
100 g unt topit
100 g Nutella
300 g biscuiți zdrobiți
30 g cacao
400 ml frișcă lichidă pentru mixat
250 g mascarpone
200 g cremă de brânză
200 g lapte condensat
300 g Nutella
puțin rom (pentru aromă)
10 g gelatină (hidratată și topită)
200 g ciocolată (pentru glazură)
100 ml frișcă (pentru glazură)
frișcă (pentru decor)
MOD DE PREPARARE
- Începem prin a pregăti crusta prăjiturii, amestecând untul topit cu Nutella până la omogenizare. Într-un alt vas, combinăm biscuiții zdrobiți cu cacaua, apoi adăugăm amestecul de unt și Nutella și omogenizăm bine compoziția.
- Așezăm acest amestec într-un inel cu diametrul de 20–22 cm și nivelăm uniform. Punem baza la rece cât timp pregătim crema.
- Mixăm frișca până se întărește, adăugăm mascarponele și crema de brânză, apoi continuăm mixarea. Încorporăm laptele condensat și Nutella, mixăm bine, adăugăm puțin rom pentru aromă și la final gelatina topită.
- Turnăm crema peste crusta răcită și punem prăjitura la rece pentru cel puțin 3 ore.
- Pentru glazură, topim ciocolata împreună cu frișca, apoi o turnăm peste prăjitură și dăm din nou la rece. Decorăm cu frișcă înainte de servire.