Prăjitură cu ciocolată și Kinder Bueno
INGREDIENTE
- Ingrediente blat:
7 ouă
7 linguri zahăr
6 linguri făină
5 linguri ulei
2 linguri cacao
1 plic praf de copt
- Ingrediente cremă:
600 ml frișcă
500 g ciocolată cu lapte
250 g mascarpone
Batoane Kinder Bueno
- Sirop:
400 ml apă
200 g zahăr ars, aromatizat cu vanilie
MOD DE PREPARARE
- Pregătire blat:
- Mixăm albușurile cu zahărul și un praf de sare, adăugăm gălbenușurile, uleiul și amestecăm cu o spatulă. Încorporăm pudra de cacao, făina și praful de copt. Coacem 35 de minute la 160 de grade într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, dimensiune 27×30 cm.
- Pregătire cremă:
- Amestecăm ciocolata cu 300 ml frișcă, topim la microunde și amestecăm până se topește, de preferat cu un blender. Lăsăm la rece o oră. Mixăm frișca, adăugăm ciocolata topită și mascarponele. Mixăm cât să devină o cremă fină și spumoasă.
- Asamblare:
- Tăiem blatul rece pe orizontală și îl însiropăm. Așezăm jumătate din cremă, apoi blatul, însiropăm iar și adăugăm restul de cremă. Păstrăm 200 g pentru ornat. Lăsăm prăjitura la rece până a doua zi, feliem și pudrăm cu cacao. Ornăm cu o avelină de cremă și o bucată de baton Kinder Bueno.