Rețete Delicioase
No Result
View All Result
Rețete Delicioase

Dulceață de ardei iute – Merge grozav la friptură, încercați rețeta – Aveți nevoie de 1 kg zahăr, 200 ml apă, 1 kg ardei iuți, 50 ml oțet

Dulceață de ardei iute – Merge grozav la friptură, încercați rețeta – Aveți nevoie de 1 kg zahăr, 200 ml apă, 1 kg ardei iuți, 50 ml oțet

Dulceață de ardei iute – Merge grozav la friptură, încercați rețeta – Aveți nevoie de 1 kg zahăr, 200 ml apă, 1 kg ardei iuți, 50 ml oțet

Ingrediente necesare:

  • 1 kg zahăr
  • 200 ml apă
  • 1 kg ardei iuți (cântăriți gata curățați de semințe și cotoare)
  • 50 ml oțet (sau zeama de la 1 lămâi)

Mod de preparare:

  1. Tăiem ardeii în două, îi curățăm de semințe, cotoare și nervuri. Îi spălăm și îi lăsăm la scurs după care îi dăm prin robot.
  2. Punem la fiert apa împreună cu zahărul. Fierbem până siropul trece proba de fir (luăm o picătură de sirop între degete, trebuie să formeze un fir de 1 cm).
  3. Adăugăm ardeii, oțetul și fierbem timp de 20 de minute. În tot acest timp, îndepărtăm spuma care se formează și ștergem marginile cratiței cu un burete nou și umed.
  4. După 20 de minute, stingem focul, acoperim dulceața cu un tifon umed sau un șervet umed și lăsăm să se răcească, până a doua zi.
  5. A doua zi, punem dulceața înapoi pe foc și o mai lăsăm să clocotească. Verificăm dacă este bine legată: dacă da, o dăm în clocot doar și o transferăm în borcane iar dacă este încă fluidă, o lăsăm să clocotească 10-15 minute.
  6. Transferăm dulceața în borcănele bine spălate și sterilizate pe care le închidem cu capace sterilizate.
  7. Le întoarcem cu capacele în jos, le acoperim cu o pătură și le lăsăm să se răcească lent și complet.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Ciuperci la borcan, pentru iarnă – Ciuperci în ulei sau în saramură – Rețetă simplă, fără conservanți
Noutăți

Ciuperci la borcan, pentru iarnă – Ciuperci în ulei sau în saramură – Rețetă simplă, fără conservanți

Gogoșari în oțet – Gogoșari aromați și crocanți (la rece) – Rețetă simplă, merită încercată
Noutăți

Gogoșari în oțet – Gogoșari aromați și crocanți (la rece) – Rețetă simplă, merită încercată

Varză murată pentru iarnă – Rețetă tradițională, explicații pas cu pas
Noutăți

Varză murată pentru iarnă – Rețetă tradițională, explicații pas cu pas

Salată de sfeclă roșie, pentru iarnă (cu hrean) – Salată dulce-acrișoară, ușor picantă – Aveți nevoie de 500g hrean, 1 kg sfeclă roșie, 250-300 ml oțet și sare
Noutăți

Salată de sfeclă roșie, pentru iarnă (cu hrean) – Salată dulce-acrișoară, ușor picantă – Aveți nevoie de 500g hrean, 1 kg sfeclă roșie, 250-300 ml oțet și sare

Salată de sfeclă roșie – Sfeclă roșie la borcan, pentru iarnă – Rețetă gustoasă, fără conservanți
Noutăți

Salată de sfeclă roșie – Sfeclă roșie la borcan, pentru iarnă – Rețetă gustoasă, fără conservanți

Gogoșari pentru iarnă, la borcan – Gogoșari în oțet, fără conservanți
Noutăți

Gogoșari pentru iarnă, la borcan – Gogoșari în oțet, fără conservanți

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sugestii / Recomandări

Negresă delicioasă și pufoasă (cu glazură de ciocolată) – Se prepară din 2 ouă, 250g făină, 60g unt, 280 ml lapte și…
Noutăți

Negresă delicioasă și pufoasă (cu glazură de ciocolată) – Se prepară din 2 ouă, 250g făină, 60g unt, 280 ml lapte și…

Desert ușor de făcut și iubit de toți – 3 rețete ușoare și delicioase de salam de biscuiți
Noutăți

Desert ușor de făcut și iubit de toți – 3 rețete ușoare și delicioase de salam de biscuiți

Prăjitură cu brânză dulce și aluat răzuit – Aveți nevoie de 300g făină, 200g unt, 500g brânză și…
Noutăți

Prăjitură cu brânză dulce și aluat răzuit – Aveți nevoie de 300g făină, 200g unt, 500g brânză și…

Chec de casă – Chec fraged și delicios, moale și pufos – Se prepară din 8 linguri făină, 4 ouă, 2-3 linguri cacao și…
Noutăți

Chec de casă – Chec fraged și delicios, moale și pufos – Se prepară din 8 linguri făină, 4 ouă, 2-3 linguri cacao și…

Cuiburi cu brânză dulce și zmeură – Aveți nevoie de 500g făină, 250 ml lapte, 250g brânză și…
Noutăți

Cuiburi cu brânză dulce și zmeură – Aveți nevoie de 500g făină, 250 ml lapte, 250g brânză și…

Rețetă cu imagini – Macrou pe pat de legume, la cuptor – O bunătate, simplu și bun, tare bun…
Noutăți

Rețetă cu imagini – Macrou pe pat de legume, la cuptor – O bunătate, simplu și bun, tare bun…

  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Politică de confidențialitate
  • Termeni legali
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

© 2021 Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Termeni legali

© 2021 Toate drepturile rezervate