Dulceață de ardei iute – Merge grozav la friptură, încercați rețeta – Aveți nevoie de 1 kg zahăr, 200 ml apă, 1 kg ardei iuți, 50 ml oțet
Ingrediente necesare:
- 1 kg zahăr
- 200 ml apă
- 1 kg ardei iuți (cântăriți gata curățați de semințe și cotoare)
- 50 ml oțet (sau zeama de la 1 lămâi)
Mod de preparare:
- Tăiem ardeii în două, îi curățăm de semințe, cotoare și nervuri. Îi spălăm și îi lăsăm la scurs după care îi dăm prin robot.
- Punem la fiert apa împreună cu zahărul. Fierbem până siropul trece proba de fir (luăm o picătură de sirop între degete, trebuie să formeze un fir de 1 cm).
- Adăugăm ardeii, oțetul și fierbem timp de 20 de minute. În tot acest timp, îndepărtăm spuma care se formează și ștergem marginile cratiței cu un burete nou și umed.
- După 20 de minute, stingem focul, acoperim dulceața cu un tifon umed sau un șervet umed și lăsăm să se răcească, până a doua zi.
- A doua zi, punem dulceața înapoi pe foc și o mai lăsăm să clocotească. Verificăm dacă este bine legată: dacă da, o dăm în clocot doar și o transferăm în borcane iar dacă este încă fluidă, o lăsăm să clocotească 10-15 minute.
- Transferăm dulceața în borcănele bine spălate și sterilizate pe care le închidem cu capace sterilizate.
- Le întoarcem cu capacele în jos, le acoperim cu o pătură și le lăsăm să se răcească lent și complet.
Savurați cu poftă! Poftă bună!