Se potrivește pentru orice umplutură – Aluat pentru pateuri după o rețetă simplă și rapidă
Ingrediente necesare:
- 400 g făină
- 2 lingurițe vodcă
- Un sfert linguriță bicarbonat de sodiu
- 1 ou
- 1 lingură zahăr
- Jumătate linguriță sare
- 30 g ulei
- 200 g chefir/ iaurt sau lapte acru
Mod de preparare:
Cernem făina și bicarbonatul într-un bol. Facem o adâncitură în mijloc unde turnăm vodca.
Separat, amestecăm chefirul cu oul, sarea și zahărul după care transferăm amestecul în bolul cu făina. Amestecăm și frământăm un aluat moale și lipicios. Acoperim bolul și lăsăm deoparte timp de 15 minute.
Presărăm suprafața de lucru cu făină și transferăm aluatul pe ea.
Frământăm aluatul până devine nelipicios. Ungem suprafața de lucru cu ulei, împărțim aluatul în bucăți (aproximativ 11) și formăm niște bile.
Modelăm lipii, punem umplutura preferată și lipim marginile. Prăjim pateurile în ulei încins, la foc mediu, până se rumenesc frumos pe ambele părți.
Savurați cu poftă! Poftă bună!