Rețetă pas cu pas, cu imagini – Prăjitură de casă rapidă și delicioasă, gata în 15 minute – Se prepară din 500g smântână, 150g zahăr, 2 ouă, 250g făină și […]
Ingrediente:
Cremă:
- 500g smântână
- 150g zahăr
- 50g amidon de porumb
- 2 ouă
- 1 linguriță zahăr vanilat
- 3 linguri amidon de porumb
Straturi pentru tort:
- 250g făină
- 150g unt
- 70g zahăr
Mod de preparare :
Pregătim crema. Într-o oală încăpătoare amestecăm bine ouălele, zahărul, zahărul vanilat, amidonul de porumb și smântâna.
Omogenizăm bine și punem la foc mic spre mediu. Amestecăm constant, până când crema scade și devine pufoasă…
Adăugăm bucățica de unt și amestecăm în continuare… Dăm la rece…
Într-un bol, amestecăm bine 250g făină, 70g zahăr și 150g unt. Amestecăm la mână, până obținem o consistență nisipoasă…
Adăugăm aluatul într-o tigaie încinsă (fără ulei) și îl pregătim… Amestecăm și gătim până când bulgărașii de aluat devin brun-aurii… Lăsăm la răcit într-o tavă…
Într-o tavă separată, suficient de înaltă, formăm prăjitura pe straturi: un strat de aluat, unul de cremă. Ultimul strat trebuie să fie de aluat…
Dăm prăjitura la frigider timp de 2-3 ore (de preferat ar fi să o lăsăm peste noapte)…
Să o savurați cu drag! Poftă bună!