Rețetă pas cu pas, în imagini – Biscuiți rapizi, fragezi și gustoși, foarte ușor de pregătit – Biscuiți de casă aperitiv, cu cașcaval
Ingrediente necesare:
- 200 ml chefir
- Jumătate linguriță bicarbonat de sodiu
- 0,5-1 linguriță sare
- 1 linguriță zahăr
- 2 linguri ulei
- 120 g cașcaval
- 250 g făină, aproximativ
Mod de preparare:
Amestecăm chefirul cu bicarbonatul, într-un bol mare. Lăsăm deoparte timp de 5 minute, ca cele două ingrediente să interacționeze. Ulterior, adăugăm uleiul, sarea, zahărul, cașcavalul ras și amestecăm bine. La final încorporăm treptat și făina. Începem să amestecăm cu o lingură după care frământăm până obținem un aluat moale și nelipicios.
Presărăm suprafața de lucru cu făină și împărțim aluatul în două părți din care formăm 2 batoane. Învelim fiecare baton în folie alimentară și le dăm la congelator pentru 20-30 de minute.
După 20-30 de minute, tăiem batoanele în rondele groase de 1 cm și le așezăm pe otavă tapetată cu hârtie de copt. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade și coacem biscuiții timp de 20 de minute.
După ce se răcesc un pic, îi transferăm pe un platou. Savurați u poftă!
Poftă bună!