
Ingrediente necesare:
280 g brânză de vaci
4 linguri lapte
4 lingurițe stafide
4 lingurițe griș
4 lingurițe unt
1 praf de sare
1 ou
Zahăr, pentru decor
Mod de preparare:
Tăiem stafidele în jumătăți și le spălăm bine.
Le punem într-o cratiță și turnăm apă peste ele.
Punem cratița pe foc și aducem amestecul până la punctul de fierbere, după care mai fierbem timp de 5 minute.
Ulterior, scurgem apa.
Pentru aluat, mixăm oul într-un bol până se spumează.
Turnăm apoi laptele, adăugăm sarea și grișul și mixăm iar.
Brânza o trecem printr-o sită, după care o adăugăm în amestecul din bol.
Amestecăm foarte bine ingredientele, iar la final adăugăm și stafidele.
Ungem o formă de copt, inclusiv bordura, cu unt topit.
Turnăm compoziția de brânză în formă, uniformizăm și ungem cu untul rămas, folosind o pensulă.
Coacem budinca timp de 30 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius.
După ce se mai răcește, transferăm budinca pe un platou și o presărăm cu zahăr.
Să o savurați cu poftă! Poftă bună!