Budincă delicioasă cu brânză de vaci – Se prepară rapid, din 280g brânză de vaci, 4 lingurițe de griș, 4 lingurițe de unt și…

Ingrediente necesare:

280 g brânză de vaci
4 linguri lapte
4 lingurițe stafide
4 lingurițe griș
4 lingurițe unt
1 praf de sare
1 ou
Zahăr, pentru decor

Mod de preparare:

Tăiem stafidele în jumătăți și le spălăm bine.

Le punem într-o cratiță și turnăm apă peste ele.

Punem cratița pe foc și aducem amestecul până la punctul de fierbere, după care mai fierbem timp de 5 minute.

Ulterior, scurgem apa.

Pentru aluat, mixăm oul într-un bol până se spumează.

Turnăm apoi laptele, adăugăm sarea și grișul și mixăm iar.

Brânza o trecem printr-o sită, după care o adăugăm în amestecul din bol.

Amestecăm foarte bine ingredientele, iar la final adăugăm și stafidele.

Ungem o formă de copt, inclusiv bordura, cu unt topit.

Turnăm compoziția de brânză în formă, uniformizăm și ungem cu untul rămas, folosind o pensulă.

Coacem budinca timp de 30 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius.

După ce se mai răcește, transferăm budinca pe un platou și o presărăm cu zahăr.

Să o savurați cu poftă! Poftă bună!