Caise dulci și suculente, în sirop – Caise în sirop, pentru iarnă
Ingrediente necesare:
- 1 L apă
- 450 g zahăr
- 450 g zahăr
- Jumătate linguriță acid citric
Mod de preparare:
Spălăm caisele, le tăiem în două, îndepărtăm sâmburii.
Spălăm borcanele cu bicarbonat de sodiu după care le umplem cu caise: dacă folosi borcane de 1 L, vor intra aproximativ 12 caise (24 de jumătăți) în fiecare.
Turnăm apă clocotită, acoperim borcanele cu capace și lăsăm caisele la opărit timp de un sfert de oră.
După cele 15 minute, scurgem lichidul într-o cratiță. Adăugăm și zahărul și acidul citric, în funcție de volumul de apă.
Punem cratița pe foc, amestecăm și după ce siropul dă în clocot, îl mai lăsăm pe foc pentru încă 5 minute. Turnăm siropul fierbinte direct peste caise după care închidem ermetic borcanele și le întoarcem cu susul în jos.
Acoperim borcanele cu o pătură și le lăsăm să se răcească lent și complet. Caisele se păstrează bine și la temperatura camerei.
Savurați cu poftă! Poftă bună!