Rețetă pas cu pas, cu imagini – Cartofi umpluți cu carne tocată
Ingrediente necesare:
- 15 cartofi
- 250 g carne tocată
- 1 ceapă
- Sare, piper
- Smântână
- Unt (pentru sos)
- Sos de roșii (opțional)
Mod de preparare:
Curățăm cartofii și scoatem miezul. Îi fierbem în apă cu sare timp de 8-10 minute.
Între timp, amestecăm carnea tocată cu ceapa tocată mărunt, sare și piper. Umplem cartofii cu umplutura de carne și îi punem într-o tavă înaltă (sau o cratiță), cât mai strâns împreună.
Pentru sos, amestecăm smântâna cu untul topit, sare și un pic de apă. Turnăm sosul peste cartofi. Pentru un gust mai intens, putem adăuga și suc de roșii în sos.
Dăm la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 30 de minute. Înainte de servire decorăm cu verdeață tocată mărunt.
Savurați cu poftă! Poftă bună!