Castraveți crocanți, picanți și delicioși, pentru iarnă – Castraveți marinați, fără oțet
Ingrediente necesare:
- 1 L apă
- 1 linguriță rasă acid citric
- 1 lingură și jumătate sare
- 3 linguri zahăr
Condimente necesare pentru 1 borcan de 3 L:
- 1 linguriță boabe de muștar
- 1 linguriță boabe de coriandru
- 1 linguriță boabe de piper negru
- Ardei iute după gust
- 2-3 căței de usturoi, tăiați în felii subțiri
- 2 fire tarhon
- Frunze de hrean
- 2-3 frunze de vișin
- 1 floare de mărar
- 1,5-2 kg castraveți
Mod de preparare:
Spălăm castraveții, tăiem capetele și, opțional, îi punem în apă rece pentru 4 ore. Adăugăm condimentele la baza borcanelor după care le umplem cu castraveți.
Turnăm apă clocotită în ele, acoperim borcanele cu capace și lăsăm deoparte pentru 15-20 de minute.
Ulterior, scurgem apa într-un pahar gradat. Transferăm apa în cratiță, adăugăm și acidul citric, sarea și zahărul. Ținem cont de proporții, în funcție de volumul apei. Amestecăm și aducem marinada până la punctul de fierbere.
O turnăm în borcane. Închidem borcanele ermetic și le verificăm să nu curgă.
Le acoperim cu o pătură și le lăsăm să se răcească lent și complet. Ulterior, le putem depozita în pivniță sau în cămară, însă rezistă foarte bine și la temperatura camerei.
Savurați cu poftă! Poftă bună!