Rețetă simplă și savuroasă, cu o aromă incredibilă – Aripioare de pui la cuptor
Ingrediente necesare:
- 1 kg aripioare
- 3 linguri maioneză
- 3 linguri ketchup
- 3 linguri muștar dulce (dacă folosiți muștar iute, puneți mai puțin)
- 5 căței usturoi
- Sare și piper după gust
Mod de preparare:
Spălăm aripioarele, le tăiem în 3 bucăți și le uscăm pe prosoape de hârtie. Vârfurile nu le vom folosi.
Într-un bol mai mic, amestecăm maioneză cu ketchup, muștar, usturoi pisat, sare și piper. Turnăm peste aripioare și amestecăm foarte bine. lăsăm aripioarele la marinat timp de 1 oră.
Punem aripioarele în tavă, le acoperim cu marinadă și le dăm la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 30-50 minute. Timpul de coacere depinde de mărimea aripioarelor și de fiecare cuptor în parte.
Savurați cu poftă! Poftă bună!