Ingrediente necesare pentru aproximativ 20 de clătite:
- 4 linguri zahăr
- 4 linguri ulei
- 4 ouă
- 2 căni făină
- 2 căni lapte
- 2 linguri amidon
- Esență de vanilie
- Un praf de sare
- 1 pahar apă clocotită
Mod de preparare:
Mixăm ouăle împreună cu zahărul și cu un praf de sare. Încorporăm și esența de vanilie, laptele și uleiul. Turnăm și apa clocotită și amestecăm bine. Încorporăm amidonul și treptat și făina. Lăsăm aluatul deoparte timp de 10 minute.
Coacem clătitele într-o tigaie încinsă cu un pic de ulei, până se rumenesc frumos pe ambele părți și le umplem cu umplutura preferată.
Câteva idei de umplutură: brânză de vaci cu caise/ prune uscate, stafide, gem, ciocolată, fructe de pădure, carne tocată prăjită, ficat de pui cu ciuperci, ou fiert cu ceapă verde, brânză și mărar, sos de fructe, creme de casă etc.
Savurați cu poftă! Poftă bună!