În timpul coacerii aluatul se transformă în cremă – Chec cu mere după o rețetă deosebită
Ingrediente necesare:
- 70 g făină
- 2 ouă
- 100 ml lapte la temperatura camerei
- 25 g unt
- 50 g zahăr
- 2 lingurițe praf de copt
- Esență de vanilie după gust
- 800 g mere (cântărite necurățate)
- Zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Mixăm ouăle împreună cu zahărul până obținem o compoziție deschisă la culoare.
Curățăm merele de coajă, cotoare și semințe. Le tăiem în felii subțiri, le stropim cu zeamă de lămâie și le amestecăm.
În bolul cu ouă adăugăm sare, laptele, untul topit și omogenizăm. Adăugăm și vanilia după care cernem în vas și făina amestecată cu praful de copt. Mixăm bine după care adăugăm și merele. Amestecăm bine ca fiecare felie de măr să fie acoperit cu aluat.
Transferăm compoziția în forma de copt, o lovim de câteva ori de masă după care presărăm cu zahăr și adăugăm câteva bucăți de unt deasupra.
Dăm checul la cuptorul preîncălzit la 180 de grade și coacem checul timp de 35-40 minute, aproximativ. După ce se răcește complet, îl scoatem din formă.
Savurați cu poftă! Poftă bună!