Se prepară în doar 5 minute (+ timpul de coacere) – Chec pufos și aromat, cu aluat pe bază de chefir
Ingrediente necesare:
- 2 ouă
- 120 g zahăr
- 250 ml chefir, iaurt sau lapte acru
- 30 g unt
- 300-320 g făină
- 10 g praf de copt
- 100 g stafide
Mod de preparare:
Batem ouăle împreună cu zahărul, folosind un tel. Adăugăm untul topit chefirul și amestecăm bine. treptat încorporăm și făina cernută și amestecată cu praful de copt. Vom obține un aluat omogen și dens.
Încorporă stafidele (sau putem folosi alte fructe uscate). Transferăm compoziția într-o tavă de 10*22 cm și uniformizăm.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 170 de grade pentru 30-35 de minute. După ce se răcorește un pic, pudrăm checul cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!