Chec pufos tigrat
Chec pufos tigrat: un desert delicios și atrăgător, cu un aspect tigrat distinctiv, obținut prin adăugarea de bucățele de ciocolată sau cacao în aluatul pufoas, oferind o explozie de arome și texturi în fiecare felie, perfect pentru a însoți o băutură caldă sau a fi servit ca gustare dulce.
INGREDIENTE
7 ouă
Un praf de sare
150 g zahăr
150 g făină
20 g cacao de calitate
10 g de coajă de portocală+lămâie
15 g zeamă de lămâie
50 ml ulei de floarea soarelui
150 g nuci
MOD DE PREPARARE
- Mixăm albușurile cu zahărul și praful de sare, adăugăm zeama de lămâie și mai mixăm puțin până când tot zahărul se topește.
- Adăugăm gălbenușurile, uleiul, aromele și, la final, faina, amestecând cu o paletă de sus în jos cât mai ușor pentru a nu scoate aerul.
- Împărțim compoziția în două părți, adăugăm cacao în una din părți și apoi într-o tavă punem 2 linguri de blat alb, apoi două de blat cu cacao până când se termină compoziția.
- Așezăm nuci deasupra checului și coacem checul la 160 de grade Celsius timp de aproximativ 35-40 de minute.
- Pudrăm cu zahăr vanilat și servim.