Chec rapid și pufos, cu aluat pe bază de chefir – Se prepară din 4 ouă, 200 ml chefir, 280g făină și…
Ingrediente necesare:
- 4 ouă
- 1 praf de sare
- 230 g zahăr
- 280 g făină
- 100 ml ulei
- 200 ml chefir 3,2% sau lapte acru
- 15 g praf de copt
Mod de preparare:
Mixăm ouăle împreună cu un praf de sare, timp de 1-2 minute. Mixând continuu timp de 4-5 minute, adăugăm treptat și zahărul. Adăugăm chefirul, uleiul după care încorporăm și făina cernută și amestecată cu praful de copt. Mixăm până obținem un aluat omogen.
Tapetăm o tavă de 24*36 cm cu hârtie de copt. Turnăm aluatul în tavă și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 170 de grade. Coacem timp de 35-40 minute.
După ce se răcește complet, scoatem checul din tavă și îl porționăm. Opțional, îl pudrăm cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!