Cheesecake Snickers
Această rețetă de cheesecake cu crustă de biscuiți și sos caramel este o delectare pentru iubitorii de deserturi bogate și decadente. Crusta crocantă de biscuiți servește drept bază pentru o cremă de brânză fină și aromată cu esență de vanilie. Sosul caramel îmbogățit cu alune adăugă o notă crocantă și contrastantă iar ciocolata topită completează perfect acest desert elegant, impresionant și delicios.
INGREDIENTE
- Ingrediente crustă:
300 g biscuiți cu cacao mărunțiți
150 g unt topit
- Ingrediente cremă:
600 g cremă de brânză
180 g zahăr
200 g smântână acră
4 ouă
15 ml esență de vanilie
- Ingrediente sos caramel:
180 g zahăr brun
20 g miere de albine
300 ml frișcă lichidă fierbinte
70 g unt
- Alte ingrediente:
300 g alune coapte sărate
200 g ciocolată topită cu 100 ml frișcă
MOD DE PREPARARE
- Amestecăm biscuiții mărunțiți cu untul și tapetăm o tavă cu diametrul de 22 cm.
- Pentru cremă, amestecăm toate ingredientele și turnăm compoziția peste baza de biscuiți.
- Tapetăm tava cu hârtie de copt și aluminiu, turnăm apă în tavă și coacem timp de o oră la 150 de grade.
- Pentru sosul caramel, topim zahărul cu mierea, apoi adăugăm frișca fierbinte. Transferăm compoziția în vasul blenderului de mână, adăugăm untul și blenduim timp de 2 minute. Lăsăm la rece, apoi amestecăm cu arahidele și punem peste cheesecake-ul copt și răcit.
- Turnăm ciocolata topită și lăsăm la rece, apoi porționăm.