Ingrediente necesare pentru chifteluțe:
- 500 g amestec carne tocată
- 4 felii pâine prăjită
- 100 ml lapte
- 2 ouă
- 50 g făină
- 50 g pesmet
- 1 căței usturoi (sau după gust)
- 2 crenguțe pătrunjel
- Sare, piper după gust
Ingrediente necesare pentru sos:
- 3 cepe mai mici
- 1 cutie bere
- Ulei
Mod de preparare:
Punem pâinea fărâmițată într-un castron, turnăm laptele, amestecăm și lăsăm deoparte.
Într-un bol mai mare punem carnea tocată, ouăle, sarea, condimentele, pătrunjelul tocat mărunt și amestecăm foarte bine.
Scoatem excesul de lapte din pâine și adăugăm în bolul cu carne. Amestecăm din nou, adăugăm pesmetul și amestecăm iar.
Punem făina într-un castron separat. Formăm chifteluțele și le trecem prin făină.
Le prăjim în ulei încins și le scoatem pe un prosop de hârtie pentru a elimina excesul de ulei.
Pentru sos, călim ceapa tocată mărunt în ulei încins. Adăugăm și berea și amestecăm.
Punem chiftelele în acest sos și lăsăm totul să fiarbă împreună pentru 10-15 minute.
Condimentăm după gust.
Savurați cu poftă! Poftă bună!