Cea mai gustoasă variantă de conservare a verzei pentru iarnă, la borcan – Conservă din varză proaspătă
Ingrediente necesare:
- Varză
- 1 linguriță esență de oțet pentru fiecare borcan
- Apă clocotită
Mod de preparare:
Spălăm varza și o tăiem fideluță. O repartizăm în borcane sterilizare (de 1 L), presând bine cu mâna.
Adăugăm esența de oțet, apă clocotită și înfigem varza cu un cuțit, ca apa să pătrundă până la baza borcanelor.
Completăm cu apă clocotită până ajunge la margini după care închidem ermetic borcanele și le verificăm să nu curgă.
Punem borcanele într-un vas cu apă clocotită, pentru aproximativ 3 minute, cât să se încălzească partea inferioară. Acoperim borcanele cu o pătură și le lăsăm să se răcească complet.
Iarnă, trebuie doar să scurgem lichidul și să amestecăm varza cu ulei și ceapă, și salata este gata!
Savurați cu poftă! Poftă bună!