Ingrediente necesare pentru aluat:
- 4 ouă
- 250 g unt
- 1 plic drojdia uscată
- 3 linguri zahăr
- 1 pahar lapte cald
- Aproximativ 4 pahare făină
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- Jumătate pahar zahăr sau gem, lapte condensat caramelizat sau la alegere
Mod de preparare:
Pentru aluat, amestecăm laptele cald cu drojdia și cu zahărul, lăsăm deoparte, la loc cald, timp de 10-15 minute ca drojdia să se activeze. După 15 minute, adăugăm untul topit (nu fierbinte!) și amestecăm. încorporăm și ouăle după care, treptat, încorporăm și făina, frământând un aluat omogen, ușor lipicios și moale.
Împărțim aluatul astfel obținut în 4 bucăți egale. Presărăm suprafața de lucru cu făină și întindem prima bucată de aluat, în formă rotundă și subțire. Tăiem în 16 triunghiuri și presărăm deasupra lor aproximativ câte o jumătate de linguriță de zahăr (sau punem umplutura preferată).
Rulăm, scufundăm cornulețele în zahăr și le transferăm cornulețele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dacă zahărul nu se lipește de cornulețe, le putem ungem în prealabil cu lapte, ulei sau ou bătut.
Lăsăm cornulețele să se odihnească în tavă, într-un loc cald, până își dublează volumul. Avem grijă să lăsăm suficient spațiu între ele. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 15-20 de minute. După coacere, le lăsăm să se răcească.
Savurați cu poftă! Poftă bună!