Rețete Delicioase
No Result
View All Result
Rețete Delicioase

Cozonac cu cremă caramel

Cozonac cu cremă caramel
Print

Cozonac cu cremă caramel


Cozonac cu cremă caramel: o reinterpretare inovatoare a cozonacului tradițional, unde nuanțele dulci ale cozonacului se îmbină armonios cu aroma și textura bogată a cremei de caramel, oferind un gust desăvârșit și o decadentă senzație de răsfăț în fiecare felie.

INGREDIENTE

  • Caramel:
  • 200 g zahăr

  • 300 ml smântână lichidă fierbinte

  • Maia:
  • 50 g făină

  • 100 ml lapte fierbinte

  • 30 g drojdie proaspătă sau 15 g drojdie uscată

  • 1 lingură zahăr

  • Aluat:
  • 500 g făină cernută

  • 4 gălbenușuri

  • 1 praf de sare

  • 100 g zahăr

  • coaja rasă de la 1 portocală

  • 200 ml lapte fierbinte

  • 1 lingură ulei (10 ml)

  • 20 ml esență de vanilie

  • 50 g unt topit și lăsat să se răcească la temperatura camerei

  • Umplutură și Decor:
  • 50 g unt topit și lăsat să se răcească la temperatura camerei

  • 1 lingură cu vârf de cacao (20 g)

  • 1 lingură ulei (10 ml)

  • Finisare (opționale):
  • gălbenuș de ou

  • fulgi de migdale

  • zahăr pudră

MOD DE PREPARARE

  • Caramel:
  • Topește zahărul până devine maroniu. Adaugă smântâna fierbinte și amestecă până se formează caramelul. Lasă la răcit.
  • Maia:
  • Amestecă făina cu laptele fierbinte pentru a forma o pastă. Lasă să se răcească până devine călduță, adaugă drojdia și zahărul, acoperă și lasă să crească.
  • Framantare și Dospire:
  • Mixează gălbenușurile, sarea, zahărul, coaja de portocală, laptele, uleiul, vanilia și untul topit.
  • Încorporează maiaua crescută. Adaugă compoziția treptat peste făina cernută, framantă până devine un aluat neted.
  • Separă 600 g aluat, la restul adaugă cacao și ulei. Lasă ambele aluaturi să crească până își dublează volumul.
  • Asamblare Cozonac:
  • Întinde aluaturile, suprapune-le și presară jumătate din caramel. Rulează aluatul în 2 cilindri, împletește-i și așază în tava de cozonac.
  • Ungi cu gălbenuș bătut, aplică caramel și fulgi de migdale. Lasă să crească încă 30 min.
  • Coacere:
  • Coace la 180°C timp de 50 min, înlătură hârtia de copt după 25 min. Lasă să se răcească pe toate părțile, apoi vertical.
  • Decorează cu zahăr pudră după răcire completă.

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Cozonac fără frământare
Cozonac

Cozonac fără frământare

Bomboane cu cocos
Desert

Bomboane cu cocos

Prăjitura Raffaello
Desert

Prăjitura Raffaello

Bomboane Brigadeiro
Desert

Bomboane Brigadeiro

Prăjitură în straturi cu mere
Desert

Prăjitură în straturi cu mere

Tortul copilăriei cu nuci
Desert

Tortul copilăriei cu nuci

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sugestii / Recomandări

Pască Dubai
Noutăți

Pască Dubai

Cozonac Dubai
Noutăți

Cozonac Dubai

Prăjitură bogată în ciocolată
Noutăți

Prăjitură bogată în ciocolată

Prăjitura Budapesta (Televizor)
Noutăți

Prăjitura Budapeste (Televizor)

Prăjitura Durere (Foi cu bezea și nucă, cremă de ciocolată și unt)
Noutăți

Prăjitura Durere (Foi cu bezea și nucă, cremă de ciocolată și unt)

Tort de ciocolată
Noutăți

Tort de ciocolată

  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Politică de confidențialitate
  • Termeni legali
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

© 2021 Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Prima pagină
  • Termeni legali

© 2021 Toate drepturile rezervate