Iată secretul pentru șnițele delicate și pufoase – Cum preparăm șnițele suculente din orice tip de carne
Ingrediente necesare:
- 400 g piept de curcan/ pui/ vită/ porc
- 4 ouă mici sau 2-3 ouă mari
- 100 g făină
- Sare și piper după gust
- Usturoi granulat după gust
- Ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Porționăm carnea în bucăți potrivite, le acoperim cu folie alimentară și le frăgezim cu ciocanul de bucătărie. Condimentăm, pe o singură parte, cu usturoi granulat, sare, piper și alte condimente, după plac.
Separăm albușurile de gălbenușuri. Batem gălbenușurile cu furculița, împreună cu un pic de sare. Separat, mixăm albușurile împreună cu un praf de sare, timp de 2 minute la viteză maximă. Trebuie să obținem o compoziție pufoasă – secretul rețetei noastre.
Trecem bucățile de carne prin gălbenuș, prin făina și prin albuș. Le prăjim la foc mediu, timp de câteva minute pe fiecare parte. Servim șnițelele alături de sosul preferat și garnitura preferată.
Savurați cu poftă! Poftă bună!