Miez moale și crustă crocantă și aromată cu verdeață – Dovlecei delicioși la cuptor, în panadă de cașcaval
Ingrediente necesare:
- 2 dovlecei
- 2 ouă
- 150 g cașcaval
- 4 linguri pesmet
- 2 linguri făină
- Sare și piper după gust
- 20-30 g verdeață (pătrunjel și coriandru)
Ingrediente necesare pentru sos:
- 150 g smântână 26%
- 1 linguriță cu vârf muștar
- Sare și piper
- 15 g verdeață (pătrunjel și coriandru)
- O lingură și jumătate zeamă de lămâie
- 1 linguriță miere
- 2-3 căței usturoi
Mod de preparare:
Spălăm și uscăm dovleceii după care îi tăiem în 3 bucăți. Tăiem fiecare bucată pe lungime, în 4-6 bucăți.
Mărunțim verdeața și trecem cașcavalul prin răzătoarea mică. Amestecăm cașcavalul cu pesmetul și cu verdeața.
Notă: după spălare, uscăm foarte bine verdeața. Altfel, pesmetul se va umezi și va forma cocoloașe.
Batem ouăle împreună cu un pic de sare și piper. Trecem fiecare bucată de dovlecel prin făină, prin ou și prin amestecul de pesmet.
Punem dovleceii pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 20-25 de minute sau până crusta se rumenește frumos.
Între timp, pregătim și sosul. Amestecăm usturoiul pisat cu muștarul, mierea, zeama de lămâie, verdeața tocată mărunt, sarea, piperul și smântâna. Pasăm totul cu un blender vertical.
Savurați cu poftă! Poftă bună!