Rețete Delicioase
No Result
View All Result
Rețete Delicioase

Fursecuri fără lapte și fără ouă – Fursecuri de casă fragede și aromate, cu gem – Fine, delicioase și sfărâmicioase

Fursecuri fără lapte și fără ouă – Fursecuri de casă fragede și aromate, cu gem – Fine, delicioase și sfărâmicioase

Fine, delicioase și sfărâmicioase – Fursecuri fără lapte și fără ouă – Fursecuri de casă fragede și aromate, cu gem

Ingrediente necesare:

  • 150 ml apă la temperatura camerei
  • 150 ml ulei
  • 330-340 g făină
  • 150 g amidon de porumb
  • 1 praf de sare
  • 140 g zahăr
  • 8 g zahăr vanilat
  • 1 linguriță praf de copt
  • 240 g gem (noi am folosit gem de mere)

Pentru a decupa fursecurile am folosit o formă de 5.5 cm, obținând astfel 52 de bucăți.

Mod de preparare:

Turnăm apa într-un bol, adăugăm sare, zahăr tos și zahăr vanilat și amestecăm bine. Separat, cernem făina, praful de copt și amidonul într-un bol și amestecăm. Pe rând, încorporăm uleiul, apa cu zahăr și începem să amestecăm cu lingura după care frământăm până obținem un aluat omogen, neted, moale și nelipicios.

Întindem aluatul la o grosime de 5mm și decupăm cerculețe din el. Adunăm aluatul rămas, frământăm, întindem și decupăm. Așezăm cerculețele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, lăsând spațiu suficient între ele. Le coacem timp de 15 minute, la cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Cerculețele nu trebuie să se rumenească, așa că avem grijă să nu le ținem prea mult la cuptor. În caz contrar, ele nu vor mai fi fine.

Lăsăm fursecurile să se răcească complet, după care fărâmițăm câteva dintre ele, ca să obținem firimituri. Ungem fiecare cu un strat de gem și le dăm prin firmituri.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Ciuperci la borcan, pentru iarnă – Ciuperci în ulei sau în saramură – Rețetă simplă, fără conservanți
Noutăți

Ciuperci la borcan, pentru iarnă – Ciuperci în ulei sau în saramură – Rețetă simplă, fără conservanți

Gogoșari în oțet – Gogoșari aromați și crocanți (la rece) – Rețetă simplă, merită încercată
Noutăți

Gogoșari în oțet – Gogoșari aromați și crocanți (la rece) – Rețetă simplă, merită încercată

Varză murată pentru iarnă – Rețetă tradițională, explicații pas cu pas
Noutăți

Varză murată pentru iarnă – Rețetă tradițională, explicații pas cu pas

Salată de sfeclă roșie, pentru iarnă (cu hrean) – Salată dulce-acrișoară, ușor picantă – Aveți nevoie de 500g hrean, 1 kg sfeclă roșie, 250-300 ml oțet și sare
Noutăți

Salată de sfeclă roșie, pentru iarnă (cu hrean) – Salată dulce-acrișoară, ușor picantă – Aveți nevoie de 500g hrean, 1 kg sfeclă roșie, 250-300 ml oțet și sare

Salată de sfeclă roșie – Sfeclă roșie la borcan, pentru iarnă – Rețetă gustoasă, fără conservanți
Noutăți

Salată de sfeclă roșie – Sfeclă roșie la borcan, pentru iarnă – Rețetă gustoasă, fără conservanți

Gogoșari pentru iarnă, la borcan – Gogoșari în oțet, fără conservanți
Noutăți

Gogoșari pentru iarnă, la borcan – Gogoșari în oțet, fără conservanți

Sugestii / Recomandări

Vinete marinate cu usturoi și verdeață – Un deliciu din bucătăria italiană – Încercați rețeta, o să vă placă mult
Noutăți

Vinete marinate cu usturoi și verdeață – Un deliciu din bucătăria italiană – Încercați rețeta, o să vă placă mult

Prăjitură de casă cu mere și biscuiți – Delicioasă și aromată – Rețetă rapidă, fără coacere
Noutăți

Prăjitură de casă cu mere și biscuiți – Delicioasă și aromată – Rețetă rapidă, fără coacere

Rețetă de post – Mereu prepar aceste chiftele gustoase atunci când țin post – Rețeta de care nu uit niciodată
Noutăți

Rețetă de post – Mereu prepar aceste chiftele gustoase atunci când țin post – Rețeta de care nu uit niciodată

Prăjitură de casă cremoasă și delicioasă (cu nucă de cocos) – Se prepară din 6 ouă, 200g fulgi de cocos, 900 ml lapte, 2 linguri făină, 250g unt și…
Noutăți

Prăjitură de casă cremoasă și delicioasă (cu nucă de cocos) – Se prepară din 6 ouă, 200g fulgi de cocos, 900 ml lapte, 2 linguri făină, 250g unt și…

Prăjitură cu ciocolată, nucă și cremă fină cu iaurt și smântână – Prăjitură de casă aromată și delicioasă
Noutăți

Prăjitură cu ciocolată, nucă și cremă fină cu iaurt și smântână – Prăjitură de casă aromată și delicioasă

Chec cu mere după o rețetă deosebită – Aluat pufos și delicios, ușor cremos
Noutăți

Chec cu mere după o rețetă deosebită – Aluat pufos și delicios, ușor cremos

  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Politică de confidențialitate
  • Termeni legali
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

© 2021 Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Termeni legali

© 2021 Toate drepturile rezervate