Fine, delicioase și sfărâmicioase – Fursecuri fără lapte și fără ouă – Fursecuri de casă fragede și aromate, cu gem
Ingrediente necesare:
- 150 ml apă la temperatura camerei
- 150 ml ulei
- 330-340 g făină
- 150 g amidon de porumb
- 1 praf de sare
- 140 g zahăr
- 8 g zahăr vanilat
- 1 linguriță praf de copt
- 240 g gem (noi am folosit gem de mere)
Pentru a decupa fursecurile am folosit o formă de 5.5 cm, obținând astfel 52 de bucăți.
Mod de preparare:
Turnăm apa într-un bol, adăugăm sare, zahăr tos și zahăr vanilat și amestecăm bine. Separat, cernem făina, praful de copt și amidonul într-un bol și amestecăm. Pe rând, încorporăm uleiul, apa cu zahăr și începem să amestecăm cu lingura după care frământăm până obținem un aluat omogen, neted, moale și nelipicios.
Întindem aluatul la o grosime de 5mm și decupăm cerculețe din el. Adunăm aluatul rămas, frământăm, întindem și decupăm. Așezăm cerculețele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, lăsând spațiu suficient între ele. Le coacem timp de 15 minute, la cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Cerculețele nu trebuie să se rumenească, așa că avem grijă să nu le ținem prea mult la cuptor. În caz contrar, ele nu vor mai fi fine.
Lăsăm fursecurile să se răcească complet, după care fărâmițăm câteva dintre ele, ca să obținem firimituri. Ungem fiecare cu un strat de gem și le dăm prin firmituri.
Savurați cu poftă! Poftă bună!