Rețetă pas cu pas, în imagini – Gustărică rapidă, gata în 2 timpi și 3 mișcări – Aveți nevoie de 2 ouă, 200g făină, 2 linguri zahăr, sare și ulei
Ingrediente necesare:
- 2 ouă
- Jumătate linguriță sare
- 2 linguri zahăr
- 180-200 g făină
- Ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Spargem ouăle într-un bol mare. Adăugăm zahărul, sarea și batem cu telul până la omogenizare și până obținem o compoziție spumoasă. Treptat adăugăm și făina, amestecând la început cu lingura după care frământând cu mâna pe suprafața de lucru, până obținem un aluat omogen. Punem aluatul astfel obținut într-o pungă de plastic și îl lăsăm deoparte, la temperatura camerei, timp de 20 de minute.
Ulterior, întindem aluatul la o grosime de 2 mm și decupăm în pătrățele de 10-15 mm.
Le prăjim în baie de ulei încins, până se rumenesc frumos pe ambele părți. Nu le prăjim pe foc mare, altfel nu se vor umfla.
Le scoatem cu o spumieră și le transferăm pe o farfurie tapetată cu prosoape de hârtie. Opțional, le putem pudra cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!