De fiecare dată când e post, aceste chiftele delicioase nu lipsesc din bucătăria mea – De gust te vei convinge singură că e extraordinar…
Ingrediente:
- cartofi – 0,5 kg
- orez – 0,5 cana
- morcov – 2-3 buc
- ceapă – 2-3 buc
- mărar – câteva fire
- pătrunjel – câteva fire
- pesmet
- sare
- ulei
Cum se prepară?
Cartofii, se spală bine și se fierb in coajă. Pentru piftelele de post cartofii trebuie fierții în coajă, deoarece astfel ei vor fi mai lipicioși și nu va fi nevoie să adăugați ouă.
Aparte, se fierbe orezul. Pentru o jumătate de kilogram de cartofi folosiți aproximativ o jumătate de cană de orez. Se poate folosi orice fel de orez, după preferințe. Până fierb toate, curățim 2-3 cepe medii si 2-3 morcovi. Morcovii îi dăm pe o râzătoare mică, ceapa o tocăm mărunt. Se toarnă în tigaie ulei și se călește ceapa și morcovii.
Luam câteva fire de pătrunjel verde și mărar le tocăm și le lăsăm deocamdată deoparte. Când cartofi sunt fierții e necesar să fie curățați calzi. Apoi, pasăm cartofii adăugăm orezul fiert, morcovii și ceapa prăjită cât și pătrunjelul și mărarul tocat. Nu uităm de sare! Totul trebuie amestecat foarte bine. Din masa obținută facem pifteluțe pe care le dăm prin pesmet și le prăjim în ulei încins.
Pot fi servite cu roșii proaspete sau murături, ciuperci sau castraveți.
Poftă bună!