Ingrediente necesare
- 800 g piure de cartofi
- 60 g unt
- 400 g cașcaval
- 2 ouă
- 5 linguri mărar tocat
- 6 linguri smântână
- făină
- 400 g ciuperci
- sare
Ingrediente pentru sos:
- 2 castraveți
- 4 căței de usturoi
- mărar
- 400 g smântână sau maioneză
- sare
Mod de preparare:
1. Pentru început, punem cartofii la fiert. După ce s-au răcit, îi facem piure.
2. Cu ajutorul unui cuțit, tocăm mărarul. Cașcavalul îl dăm prin răzătoare iar ciupercile le călim într-o tigaie.
3. Într-un bol, amestecăm toate ingredientele menționate mai sus, cu excepția ciupercilor. Amestecăm bine până obținem un aluat moale și omogen.
4. Cu ajutorul mâinilor, formăm turte din aluatul respectiv. În mijloc așezăm o porție de ciuperci și formăm un pachețel.
5. Dăm pachețelele prin făină, pe urmă le prăjim într-o tigaie încinsă cu ulei.
6. Pentru sos, turnăm smântâna într-un bol separat. Adăugăm usturoiul zdrobit, mărarul tocat mărunt și castraveții dați prin răzătoare. Amestecăm bine iar la final condimentăm cu sare și piper.
Să le savurați cu drag – Poftă mare!