🍑 🍊 Nectar de caise și piersici – gust de vară în fiecare sticlă! 🍑 🍊
O băutură aromată, naturală și fără conservanți, perfectă pentru a fi savurată proaspătă sau păstrată pentru iarnă! Un nectar cremos, parfumat și plin de vitamine, ideal pentru micul dejun sau o pauză răcoritoare!
INGREDIENTE
2 kg piersici și caise (curățate de sâmburi)
350 g zahăr
Zeama de la 1 lămâie
500 ml apă
MOD DE PREPARARE
- Puneți caisele și piersicile împreună cu apa într-o cratiță și fierbeți la foc mediu până se înmoaie bine (aproximativ 15-20 de minute).
- Blendați fructele până obțineți o pastă fină. Treceți amestecul printr-o sită fină pentru o textură catifelată.
- Adăugați zahărul și zeama de lămâie și mai fierbeți 5 minute, amestecând continuu.
- Turnați nectarul în sticle curate și păstrați-l la frigider pentru consum rapid.
- Sterilizați sticlele la bain-marie timp de 30-40 de minute, apoi lăsați-le să se răcească lent, învelite într-o pătură.