Ingrediente necesare pentru 9 bucăți:
- 500 g carne
- 200 g miez de pâine înmuiată în apă și stoarsă
- 90 g ceapă
- 2 căței usturoi
- 2 lingurițe sare
- 1 linguriță piper
- 100 ml apă
- Făină
- Ulei
Mod de preparare:
Punem miezul de pâine (de la 4 felii, aproximativ) într-un bol. Acoperim cu apa, așteptăm să se înmoaie complet după care toarcem cu mâna și cântărim: avem nevoie de 200 de grame.
Trecem carnea, ceapa, usturoiul și pâinea stoarsă prin mașina de tocat carne. Adăugăm sare, piper, apa și frământăm compoziția cu mâna. După ce devine aproape omogenă, o batem de pereții bolului, ca apa să pătrundă în carne și ca să se elibereze proteinele. Astfel, carnea va deveni mai deschisă la culoare și va căpăta o consistență păstoasă.
Cu mâinile umezite, modelăm pârjoalele și le punem pe un tocător umed sau pe i suprafață de silicon. Le dăm prin făină și le prăjim în ulei încins, pe foc mediu, până se rumenesc frumos pe ambele părți.
Notă: pârjoalele își vor mări volumul în timpul prăjirii, așadar trebuie să le întoarcem de mai multe ori, reglând simultan și intensitatea focului.
Servim pârjoalele cu garnitura preferată.
Savurați cu poftă! Poftă bună!