Friptură fragedă și aromată, la tigaie, în sos delicios – Piept de pui fraged și suculent, cu șuncă, cașcaval și roșii
Ingrediente necesare:
- 800 g piept de pui
- 1 roșie
- 50 g șuncă
- 100 g cașcaval
- Sare și condimente după gust
- 200 g roșii în suc propriu
- Verdeața după gust
Mod de preparare:
Tăiem fileurile în jumătate, pe lungime. Frăgezim ușor cu ciocanul de bucătărie.
Notă: tapetăm tocătorul și acoperim și carnea cu folie de plastic înainte de a le frăgezi.
Condimentăm carnea cu sare, piper și condimentele preferate. Peste fiecare bucată de carne punem 2 felii subțiri de cașcaval, 1 felie de șuncă și o felie de roșie.
Acoperim umplutura din ambele părți cu carne, în așa fel încât să obținem un rulou. Fixăm cu scobitori.
Prăjim rulourile într-o tigaie cu ulei încins, până se rumenesc frumos pe ambele părți. Le întoarcem cu scobitoarele în sus și le îndepărtăm, ca rulourile să-și mențină forma și să nu se desfacă.
Adăugăm roșiile în suc peste carne, punem și un pic de sare și jumătate linguriță de zahăr. Oprim flacăra, presărăm cașcaval ras deasupra și dăm tigaia la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, pentru 15 minute.
Opțional, puteți presăra deasupra verdeață tocată mărunt. Noi am folosit ceapă verde.
Servim alături garnitura preferată sau o salată de legume proaspete.
Savurați cu poftă! Poftă bună!