Pizza cu blat din dovlecei – Rețetă simplă și tare gustoasă – Se prepară din 500g dovlecei, 3 ouă, 100g făină, 100g cașcaval și…
Ingrediente necesare:
- 500 g dovlecei
- 3 ouă
- 1 roșie medie
- 100 g făină
- 100 g cașcaval
- 100 g șuncă
- 1 legătură verdeață, după gust: ceapă verde, mărar, busuioc
- 1 linguriță praf de copt
- Sare, piper
- 1 cățel de usturoi sau usturoi granulat
- 1 lingură ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Trecem dovleceii prin răzătoarea mare, îi punem într-o sită și scurgem zeama. Transferăm într-un bol, adăugăm ouăle, sare, piper, usturoi pisat și amestecăm bine.
Separat, amestecăm făina cernită cu praful de copt după care încorporăm în compoziția cu dovleceii. Adăugăm și verdeața tocată mărunt.
Notă: opțional, putem adăuga în aluat și 1 lingură de smântână sau maioneză.
Turnăm uleiul într-o tigaie de 24 cm. adăugăm și aluatul, îl repartizăm uniform și punem capacul. Gătim la foc mic timp de 5 minute aproximativ.
Între timp, tăiem roșia în rondele subțiri, șunca o tăiem pai și dăm cașcavalul prin răzătoare. Punem umplutura: cașcaval, șuncă, roșii, cașcaval. Opțional, putem presăra roșiile cu sare și condimente.
Acoperim din nou tigaia cu capac și coacem timp de încă 10 minute, tot la foc mic. Ulterior, transferăm pizza pe un platou, porționăm și servim.
Savurați cu poftă, alături de sosul preferat. Poftă bună!