Prăjitura Albinița
Prăjitura Albinița, cu straturi delicate de blat de miere întrețesute cu o cremă fină de vanilie și glazură de ciocolată, este desertul perfect pentru a-ți răsfăța simțurile și a aduce un strop de dulceață în ziua ta.
INGREDIENTE
- Foi:
190 g miere
100 g zahăr
3 ouă medii
100 g unt 80% grăsime
100 ml lapte
700 g făină 000
2 lingurițe bicarbonat (15 g)
1 lingură zeamă de lămâie
1 linguriță extract de vanilie
- Cremă:
900 ml lapte
250 g zahăr
7 linguri griș
200 g unt minim 80% grăsime – la temperatura camerei
coajă de la 2 lămâi bio/netratate
1 linguriță esență de vanilie
350 g gem de caise
MOD DE PREPARARE
- Foi:
- Amestecăm untul, mierea și zahărul și punem la microunde pentru 5 minute, cât să se topească untul.
- Amestecăm și adăugăm treptat celelalte ingrediente până formăm un aluat pe care îl lăsăm la rece minim 2 ore.
- Împărțim aluatul în 4 bucăți și coacem pe fundul tăvii.
- Crema:
- Amestecăm laptele cu zahărul și grișul și fierbem până se îngroașă. Luăm de pe foc și adăugăm esența de vanilie și coaja de lămâie rasă. Lăsăm să se răcească și mixăm cu untul la temperatura camerei.
- Umplem prima foaie cu jumătate din cantitatea de cremă, apoi punem o foaie, gemul de caise, iarăși o foaie și restul de cremă.
- Lăsăm la rece peste noapte, pudrăm cu zahăr pudră vanilat și porționăm în forma dorită.