Prăjitură Boema de post
Această prăjitură Boema de post este o combinație decadentă de blat umed, crema de ciocolată bogată, glazură intensă și frișcă, transformând-o într-un desert opulent perfect pentru ocazii speciale în perioada postului.
INGREDIENTE
- Pentru blat:
450 g făină
200 g zahăr
50 g cacao
150 g miez de nucă măcinat
500 ml apă
100 ml ulei
4 linguri cu vârf gem de căpșuni
1 plic praf de copt
1 esență de rom
Praf de sare
- Pentru sirop:
200 g zahăr
400 ml apă
1 lingură cacao
50 g margarină
Esență de rom
- Pentru glazură:
8 linguri zahăr pudră
8 linguri ulei
8 linguri apă
3 linguri cacao
- Pentru cremă:
200 g ciocolată de post
200 g frișcă de post
200 g frișcă bătută
- Decor:
400 ml frișcă bătută
MOD DE PREPARARE
- Amestecați toate ingredientele pentru blat și coaceți la 170 de grade Celsius timp de 40 de minute.
- Fierbeți ingredientele pentru sirop și turnați peste prăjitura coaptă și răcită.
- Amestecați ingredientele pentru glazură și glazurați prăjitura.
- Topiți ciocolata cu frișca fierbinte și mixați până se omogenizează. Adăugați esența de rom și dați la rece. După răcire, mixați din nou și încorporați frișca bătută.
- Glazurați bucățile de prăjitură, adăugați crema de ciocolată folosind un poș, decorați cu frișcă bătută tot cu ajutorul unui poș și la final pudrați cu cacao.