Prăjitură cu aluat ras
Prăjitură de post cu aluat ras, unde frumusețea simplă a ingredientelor de post se îmbină cu maestrul într-un desert ușor, dar plin de gust, este alegerea perfectă pentru momentele în care dorești să te delectezi cu ceva dulce, respectând totodată principiile unei alimentații fără produse de origine animală.
INGREDIENTE
600 g făină
un pachet margarină (250 g)
100 g zahăr pudră
80 ml apă
30 ml zeamă de lămâie
10 g praf de copt
10 g esență de vanilie
10 g coajă de portocală rasă
un vârf de cuțit de sare
600 g gem
250 g miez de nucă
MOD DE PREPARARE
- Mixăm margarina, adăugăm sarea, zahărul, aroma și apoi zeama de lămâie, apa, praful de copt, coaja de portocală și apoi făina, frământăm un aluat.
- O treime din aluat o punem la congelator, cealaltă parte o întindem într-o tavă, ungem cu gem, apoi presărăm nucă și aluatul ras pe răzătoare.
- Coacem 50 de minute la 160 de grade. Pudrăm cu zahăr pudră și servim.