Prăjitură cu cocos și cremă de vanilie
Prăjitura cu cocos și cremă de vanilie: un desert reconfortant, în care dulceața nucii de cocos se îmbină cu aroma delicată de vanilie, oferind un gust suav și texturi care se topesc în gură, perfect pentru a satisface pofta de dulce într-un mod delicios.
INGREDIENTE
- Foile cu cacao:
1 ou
80 g zahăr
250-300 g făină
o lingură cacao
5 g praf de copt (jumătate de pliculeț)
80 g ulei
80 g linguri de lapte
- Blatul cu cocos:
6 albușuri
6 linguri de zahăr tos
200 g fulgi de cocos
- Crema de vanilie:
6 gălbenușuri
50 g amidon
200 g zahăr tos
500 ml lapte
250 g unt (82% grăsime) la temperatura camerei
o lingură extract de vanilie
- Decor:
50 g cocos
MOD DE PREPARARE
- Blat:
- Formăm un aluat din ingredientele date și îl lăsăm să se odihnească timp de 30 de minute.
- Blatul de cocos:
- Mixăm albușurile cu zahărul, adăugăm nuca de cocos și lăsăm deoparte.
- Împărțim aluatul cu cacao în două bucăți, întindem prima foaie și o punem într-o tavă, apoi adăugăm blatul de cocos.
- Întindem cea de-a doua foaie și o punem peste blatul de cocos.
- Dăm la cuptor pentru 40 de minute la 150-160 de grade Celsius.
- Crema:
- Mixăm gălbenușurile cu zahărul, adăugăm amidonul, laptele și fierbem până se îngroașă. Lăsăm la rece până se răcește la temperatura camerei, apoi o mixăm cu untul și aroma.
- După ce s-a răcit blatul, punem crema și presărăm nuca de cocos.
- Lăsăm la rece și apoi portionăm.